TOP

Goede doelen

Internetbureau Bestebroer ondersteunt onderstaande goede doelen organisaties met kennis & expertise, aangepaste tarieven en gratis webhosting.

Net4kids (www.net4kids.org)
Net4kids is een internetplatform voor kinderhulpprojecten, gericht op de zakelijke markt. Net4kids staat voor een donatiemodel dat hulp persoonlijk, tastbaar en transparant maakt. Daarbij staat internet centraal. Via de internetmarktplaats is een project te kiezen en donateurs ontvangen daarover één-op-één terugkoppeling. Net4kids maakt op deze manier hulp aan kinderen in plaats van anoniem en afstandelijk heel dichtbij. Net4kids werkt zelfs met het principe ‘niet goed geld terug’. Als het geld niet op de beloofde plaats terechtkomt of de resultaten niet naar tevredenheid zijn, kan de donateur verzoeken het gegeven bedrag te retourneren. Donateurs van Net4kids zijn over het algemeen grote bedrijven die bewust kiezen voor het model van Net4kids. In 2007 won Net4kids de Transparantprijs.

Respect the Mountains (www.respectthemountains.com)
Respect the Mountains is een Nederlandse non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de Alpen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van de bergen. Dit doet zij door de individuele internationale wintersporter bewust te maken van de kwetsbaarheid van de Alpen en van de simpele manieren om de negatieve impact van de wintersporter zo klein mogelijk te houden. Respect the Mountains doet dit op een leuke, sympathieke manier. De Alpen worden jaarlijks door zo'n 100 miljoen mensen bezocht. Respect the Mountains probeert door middel van het uitdragen van 7 simpele regels de impact van toerisme op de bergen te minimaliseren.

Care for baboons (www.careforbaboons.nl)
Het Centre voor Animal Rehabilitation en Education – C.A.R.E. – is een opvangcentrum in Zuid-Afrika dat zich heeft toegelegd op de verzorging, opvang en bescherming van gewonde en hulpeloze inheemse dieren. Het centrum is in het bijzonder gespecialiseerd in de opvang en verzorging van chacma bavianen (papio cynocephalus ursinus) met als doel ze in groepsverband weer vrij te laten in het wild. Stichting C.A.R.E. for Baboons is in 2005 door een aantal Nederlandse vrijwilligers opgericht om C.A.R.E. in Zuid-Afrika te ondersteunen en om Nederlandse vrijwilligers van informatie te voorzien. C.A.R.E. in Zuid-Afrika is in 1989 opgericht door de van oorsprong uit Duitsland afkomstige Rita Miljo. Het opvangcentrum bevindt zich in een natuurreservaat aan de oevers van de Olifantsrivier, nabij de plaats Phalaborwa in het noorden van Zuid Afrika. Het natuurreservaat grenst aan het Krugerpark.

Leading Lady Club (www.leadingladiesclub.com)
De Leading Lady Club is een netwerkorganisatie voor ondernemende vrouwen met een goede doelen oogmerk (microkredieten). De leden zijn vrouwen die zich met recht leading kunnen noemen; dit varieert van topfuncties in het bedrijfsleven tot aansprekende prestaties op andere vlakken zoals in de maatschappelijke sector.
Internetbureau Bestebroer ondersteunt de Leading Ladies Club middels aangepaste tarieven en gratis webhosting.