TOP

jan 21 Webwinkel Sam Friday gelanceerd
21 jan 2011

Het nieuwe lingeriemerk Sam Friday is in januari 2011 in Nederland gelanceerd. Het merk Sam Friday wordt neergezet als modemerk, omdat het staat voor mooie, hippe, modische lingerie. Sam Friday heeft een internationale uitstraling en richt zich vooralsnog op Europese consumenten. Ontwerp, marketing en management wordt uitgevoerd vanuit Amsterdam.

Voor Sam Friday ontwikkelde Internetbureau Bestebroer Company alle techniek van de webwinkel. Zowel de frontend als de backend bevatten complexe technische elementen.

In de frontend is een technisch concept ontwikkeld waarin Flash en html naadloos samengaan. Hierbij worden de voordelen van Flash gebruikt (mooie animaties, uitstraling) en de nadelen omzeild: alle dynamische content wordt in html getoond. Hiermee blijft de website snel en kan deze gemakkelijk worden onderhouden en uitgebreid/aangepast in de toekomst. Verder is gebruik gemaakt van zgn. font-face techniek om het huisstijl-font te kunnen gebruiken in de layout van alle schermen. Dit komt de merkbeleving aanzienlijk ten goede. (Nb. zonder gebruik van font-face kun je alleen standaard fonts gebruiken in een browser).

In de backend is veel aandacht besteed aan retouren. In samenwerking met Sam Friday is een uitgebreide retourenmodule uitgewerkt waarmee Sam Friday dit proces naadloos kan afhandelen. Hierbij is rekening gehouden met situaties waarin klanten bijvoorbeeld 5 producten kopen en er 3 terugsturen, waarbij ze 1 van deze 3 producten willen ruilen.
Vanzelfsprekend bevat de backend verder alle gangbare functies die je mag verwachten, zoals volledig productbeheer, volledig contentbeheer en ondersteuning van het logistieke proces.

De webwinkel bevat een Facebook integratie (share), waarmee het mogelijk is om afzonderlijke Sam Friday producten op je Facebook profielpagina toe te voegen, inclusief naam, beschrijving, productfoto en directe link naar de bestelpagina.

De webwinkel is gekoppeld aan TNT Parcelware voor het verzenden van de pakketten. Daarnaast is de webwinkel gekoppeld aan TNT PakjeGemak, waarmee de klant kan bepalen op welke van de ongeveer 2.000 ophaalpunten in Nederland het pakje kan worden opgehaald.