TOP

apr 16 NextChapter klaar voor Google’s mobile-friendly update
16 apr 2015

Het aftellen naar de ‘mobile-friendly’ update is begonnen. Google gaf eerder aan mobielvriendelijke websites en webshops te gaan belonen met een hogere notering in de zoekresultaten. NextChapter is er klaar voor.

Vanaf 21 april 2015 gaan mobiele zoekresultaten er anders uitzien dan op desktop. Zo zullen webshops die geoptimaliseerd zijn voor mobiel een hogere plek in de zoekresultaten krijgen. Volgens Google zal deze ‘mobile-friendly’ update een grote impact hebben op de mobiele zoekopdrachten en -resultaten.

NextChapter voldoet 100% aan de nieuwe richtlijnen
NextChapter heeft zich vroegtijdig voorbereid op deze update en voldoet 100% aan de richtlijnen van Google. We hebben onze techniek tevens laten testen door enkele vooraanstaande SEO-bureaus. Je zult dan ook zien dat de NextChapter mobile shop aan alle eisen van Google tegemoet komt, als je op internet de “mobielvriendelijke test” van Google uitvoert. 

Eerder introduceerde Google al het label “voor mobiel” in de zoekresultaten. Dit label geeft aan welke websites goed werken op mobiele apparaten (smartphones en tablets). De NextChapter smartphone- en tabletshop voldoen hier al aan. Als je bijvoorbeeld op de smartphone in Google de domeinnaam van je mobile shop intikt, dan zal er in het grijs “voor mobiel” voor staan.

NextChapter is mobile first gebouwd
NextChapter is al vanaf het eerste begin ‘mobile first’ gebouwd. Hierin hebben we nog steeds een voortrekkersrol in de markt. Het gebruikersgemak op mobiele apparaten heeft bij ons altijd voorop gestaan. Niet alleen in het ontwerp, maar ook in de navigatie en onze innovatieve technologie.

Met de aankomende Google update wordt ‘mobile first’ pas echt realiteit, omdat mobiele webshops straks voorrang krijgen in de zoekresultaten.