TOP
Jorrit
Jorrit
22 februari 2012

feb 22 Salesforce, een krachtige CRM-dienst

Steeds vaker gebruiken onze klanten Salesforce als klantrelatiebeheer-oplossing. Salesforce is één van de grootste aanbieders in de markt van online CRM-tools. Bij Bestebroer zijn we van mening dat deze aanbieder ook één van de betere oplossingen is voor het beheren van klantrelaties. Met voordelen zoals cloud-omgeving, gemak, snelheid, service, garantie, kostenbesparing en flexibiliteit onderscheiden ze zich ten opzichte van de rest. De keuze voor Salesforce is daarom geen verkeerde en inmiddels hebben wij diverse integraties met het platform gedaan. In deze blog ga ik verder in op de voordelen van deze CRM-dienst.

Salesforce is groots, het heeft meer dan 100.000 klanten – van grote internationale tot kleine lokale bedrijven – verspreid over de hele wereld. Klant zijn bij een grote aanbieder brengt ook enkele voordelen met zich mee. De garanties en services die ze bieden zijn moeilijk te overtreffen. Salesforce blijft daarnaast ook gestaag groeien en ontwikkelen; elk kwartaal een grote update met verbeteringen aan het systeem.

Salesforce is online en draait in de “cloud”. Het is daarom overal te benaderen vanuit de webbrowser (ook mobiel!). De mogelijkheid om vanaf elke locatie, klantrecords en dergelijke te kunnen wijzigen is iets waar o.a. voordelen als gemak, tijdsbesparing en betrouwbaarheid aan vast kleven.

Het platform is behoorlijk flexibel. Zoals eerder aangegeven is een omgeving snel opgezet, al hebben we het dan wel over basic functionaliteit. Het toevoegen van extra velden aan bijvoorbeeld een klant-record is goed mogelijk. Salesforce gaat echter verder dan alleen custom-data, het is mogelijk om eigen functionaliteit binnen het platform te realiseren. Ook het koppelen van een eigen website aan Salesforce is geen probleem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een situatie waarbij, vanaf de eigen website, offerte aanvragen worden geschoten naar de omgeving.

Een Salesforce omgeving is snel opgezet en daarbij enorm schaalbaar. Het is niet nodig om een langdurig en ingewikkeld ontwikkel traject in te gaan om een eigen omgeving op te zetten en naar wens in te stellen. Iedereen kan bedenken welke kosten- en tijdsbesparingen dit met zich mee brengt.

De CRM oplossing van Salesforce is er één die we klanten zeker kunnen aanraden. Bestebroer is gespecialiseerd in zowel het koppelen aan, als het programmeren in dit platform.