TOP
Paul
Paul
14 januari 2010

jan 14 Populariteit online betaalmethoden

Een vraag die ons vaak wordt gesteld door webwinkeliers: welke betaalmethoden kan ik het beste aanbieden in mijn webwinkel? Recentelijk is in diverse media het volgende artikel gepubliceerd. In dit artikel worden enkele interessante statistieken genoemd met betrekking tot de populariteit van verschillende betaalmethodes in webwinkels.

"Volgens een peiling van Blauw Research over het online koopgedrag geeft 44 procent van de consumenten de voorkeur aan iDEAL, boven de acceptgiro met 28 procent van de voorkeursstemmen. Betalen met overschrijving en creditcard volgen met respectievelijk 9 en 6 procent. Paypal blijkt een weinig geliefde betaalmethode. Hoewel een kwart van de Nederlandse webwinkels de dienst aanbiedt, krijgt dit slechts van 5 procent van de consumenten de voorkeur. Machtigingen hebben met 4 procent het kleinste aandeel in het totaal aantal online betalingen."

Een Nederlandse webwinkel die zichzelf serieus neemt kan eigenlijk niet meer zonder iDEAL. De kracht van dit betaalplatform is bekend: door de samenwerking tussen diverse grote (en kleinere) Nederlandse banken kan elke consument met een internet-bankieren abonnement via iDeal betalen. In samenwerking met Docdata Payments kan Bestebroer Company eenvoudig en veilig iDEAL als betaalmethode integreren in uw webshop. Maar welke betaalmethoden zijn nog meer interessant?

Als u zich met name richt op de Nederlandse markt is het verstandig om eens na te denken over een acceptgirodienst. Voor veel Nederlanders is dit nog altijd de meeste zekere manier van betalen, omdat men pas achteraf hoeft af te rekenen. Met onze partner AfterPay kunnen we in uw webshop een acceptgiro module implementeren. AfterPay neemt daarbij het volledige betalingsrisico over.

Richt u zich op de Nederlandse markt, maar ook daarbuiten? Of heeft u (ook) zakelijke klanten? Dan bent u het eigenlijk aan uzelf verplicht om Visa, MasterCard en/of American Express credit cards te accepteren. Waar in Nederland het gebruik van de credit card nog achterblijft, is dit in veel andere landen juist de meest populaire online betaalmethode. Wij verzorgen uiteraard ook de integratie van creditcard betalingen.

PayPal heeft (naar eigen zeggen) een wereldwijd marktaandeel van 10%, maar in Nederland is de populariteit beperkt met name omdat er hier reeds een aantal goede betaalmethoden beschikbaar is. Nederland is wat dat betreft volwassen; in veel andere (ook West-Europese) landen is online betalen veel minder ver ontwikkeld. Dit verklaart het succes van PayPal gezien over heel Europa: 30% van de online betalingen binnen dit continent verloopt via PayPal. Laat u dus niet leiden door het beperkte marktaandeel in Nederland: PayPal is wel degelijk een interessante betaalmethode voor de ondernemer die over de grenzen kijkt.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

(bron PayPal cijfers: http://sync.nl/paypal-hongert-naar-meer/)