TOP
Michiel
Michiel
20 juli 2011

jul 20 M-commerce: een nieuwe uitdaging

M-commerce wordt hot, daarover bestaat inmiddels wel een algemene consensus. Het is zelfs al een beetje hot, zeker als je kijkt naar alle recente aandacht in de media. Maar het wordt pas echt wat, als straks miljoenen bezitters van smartphones en tablets op hun mobiele device gaan rondsurfen, vergelijken en bestellen.

Wij zien M-commerce in volle vaart op ons afkomen. Met partner Qweery hebben we tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van vernieuwende M-commerce oplossingen, die in september a.s. het daglicht zullen zien. Een tipje van de sluier: wij kunnen straks klanten binnen 2 weken bedienen met een mobiele webwinkel in de eigen look & feel en met het volledige assortiment, een aansprekend design, met alle gangbare webwinkel functies en een razendsnelle zoekfunctie. Daarover binnenkort meer.

Bij het uitdenken van “hoe benaderen wij M-commerce?” hebben we veel discussie gehad over de vraag hoe je M-commerce zou moeten zien in relatie tot bestaande E-commerce activiteiten van bedrijven. Immers, de meeste bedrijven hebben al een webwinkel en M-commerce betekent dan een nieuw kanaal. De webwinkelier is natuurlijk niet geïnteresseerd in meerdere systemen, meerdere processen, meerdere payment service providers, enzovoorts.

Inmiddels zijn we zover dat wij in staat zijn om onze M-commerce oplossingen volledig te integreren met bestaande e-commerce systemen. Functionaliteiten die we daarmee op de mobiel direct kunnen ondersteunen zijn bijvoorbeeld:

  • inloggen
  • accountgegevens inzien
  • online betalen met alle betaalmethoden
  • mobiele orders inschieten in het bestaande backend systeem
  • herhaalbestellingen doen
  • reviews geven en koppelen aan je account
  • favorietenlijstjes bijhouden
Best apart eigenlijk, alles staat nog in de kinderschoenen en toch zijn we al best ver. Of niet? Wij zijn benieuwd naar M-commerce!

Reageren? Alle discussie is welkom.

NB. aanstaande 11 oktober spreken Rogier en ik in Utrecht op het congres M2B: from Mobile to Business. Dit congres is specifiek gewijd aan “Producten en diensten aanbieden en afrekenen via de mobiele telefoon”. Zie www.rpms.nl voor meer informatie.