TOP
Sophie
Sophie
1 december 2009

dec 01 Grafisch ontwerp en web 2.0

Met de komst van web 2.0 worden websites steeds simpeler. Functionaliteiten worden gemakkelijker gemaakt voor de gebruiker. Sites gaan steeds meer op applicaties lijken. Deze ontwikkelingen hebben ook invloed op het ontwerp. Als vormgever bij Bestebroer Company Internetdiensten houd ik dit scherp in de gaten om zo de meest actuele design technieken te kunnen toepassen op nieuwe ontwerpen.

Het volgende artikel geeft de trends weer die nu gaande zijn. Nu moet ik zeggen dat deze onderwerpen heel groots neergezet worden in al de voorbeelden. Deze trends zijn zeker een inspiratie maar zullen niet op elke site even goed uitkomen. Een webshop die al veel functionaliteiten en content heeft zal hier bijvoorbeel niet zo geschikt voor zijn. Deze kan beter met subtiele trends vormgegeven worden. Actiematige websites of Corporate websites zijn weer meer geschikt om de laatste technieken op toe te passen.

Het leuke is dat bijna al deze trends weer terug komen op de nieuwe Bestebroer Company Homepage. Een kenmerk van een 2010 design; een grote tagline in de site, waardoor er een grote variatie aan fontsizes ontstaat. Er zitten veel subtiele shadows en gradients in de site. Op het eerste gezicht niet iets wat heel opvallend is, maar dit zijn belangrijke ingrediënten voor een goed eindresultaat. De slider met de diensten brengt dynamiek en beweging.

Bestebroer Company Internetdiensten volgt de trends het komend jaar.