TOP
Paul
Paul
9 augustus 2012

aug 09 Een efficiëntieslag voor maatwerkproductie

In één handeling van Web naar Print
Zo nu en dan komen er projecten bij ons langs waar net even iets extra's bij komt kijken. Stel, je hebt een dienst waarmee mensen zelf online gepersonaliseerde producten kunnen vormgeven, bestellen en afrekenen. Daar komt bij dat deze dienst inmiddels zeer succesvol is, waardoor er continu een enorme druk staat op de productieafdeling. Immers: geen enkel product is aan elkaar gelijk; alle bestellingen dienen individueel op maat te worden gemaakt door één of zelfs meerdere full-time grafisch ontwerper(s) voordat de producten naar de printer kunnen worden verstuurd. De productie-afdeling nadert snel z’n limiet waardoor verdere groei wordt bemoeilijkt. Wat doe je in zo’n geval?

Geautomatiseerd productieproces
In dat geval schakel je Internetbureau Bestebroer in voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een volledig geautomatiseerd productieproces (web-to-print). Dat is precies wat labelfriends deed, met als resultaat dat men inmiddels alle 18 verschillende soorten producten uit het assortiment volautomatisch printklaar kan maken, gepersonaliseerd en al. En dit alles met een rekenkracht die een output van ruim 800 volledig gepersonaliseerde producten per minuut mogelijk maakt.

Kwaliteitsbewaking en schaalbaarheid

Maar voordat het zover was moesten er antwoorden worden gevonden op enkele belangrijke vraagstukken. Zo is het vanzelfsprekend essentieel dat het automatiseringsproces niet ten koste zou gaan van de kwaliteit van het eindproduct. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van zeer geavanceerde grafische modules waarmee bewerkingen kunnen worden gerealiseerd die normaliter alleen met behulp van high-end illustratie software mogelijk zijn (Adobe Illustrator / Adobe Photoshop). Daarnaast is alle grafische input en output is vector-based. Dat wil zeggen dat de beeldinformatie is beschreven met behulp van geometrische objecten welke met wiskundige formules vastgelegd zijn. Het voordeel van deze manier van opslaan van beeldinformatie is dat er nooit kwaliteitsverlies zal optreden bij het doen van bewerkingen, zoals dat wel het geval is bij bitmap beelden.

Een andere belangrijke peiler van het systeem dat we hebben ontwikkeld is schaalbaarheid en flexibiliteit: uitbreidingen zijn mogelijk zodat toekomstige maatwerkproducten naadloos aan het systeem kunnen worden toegevoegd en in het productieproces kunnen worden ingepast.

Technische uitdagingen

Eén van de belangrijkste technische vraagstukken bij een web-to-print oplossing gaat om de compatibiliteitsslag die moet worden gemaakt tussen de printer en de gegenereerde bestanden. Het is één ding om bestanden te generen die kunnen worden uitgelezen op een werkstation, het is iets anders wanneer die bestanden moeten worden ingelezen en geïnterpreteerd door industriële printers en snijmachines. Machines die uiteraard zo hun eigen eisen stellen aan de voorwaarden waaraan het document moet voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoegen van speciale lagen zodat de printer weet hoe er precies gesneden moet worden, of het integreren van het juiste systeemfont binnen het einddocument.

Conclusie
Door een solide en doordachte ontwerpfase en intensief (voor)overleg met de klant is het ons gelukt om aan alle specificaties en eisen te voldoen, zowel technisch, functioneel als visueel. De belasting op de productieafdeling is door deze automatiseringsslag substantieel afgenomen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor een web-to-print oplossing voor uw eigen dienst. We bespreken graag alle opties.