TOP
Michiel
Michiel
9 juni 2010

jun 09 Conversie verhogen: verbeter je grafisch ontwerp

Tijdens meetings merken we steeds vaker op dat klanten niet meer weten hoe ze hun conversie verder kunnen optimaliseren. Meestal blijft het bij probeersels in de content of het veranderen van een bestelknop, binnen de context van de huidige website.

Voor conversieverhoging zijn allerlei maatregelen te nemen. Meestal wordt de focus gelegd op e-marketing technieken, maar het grafisch ontwerp van de website wordt vaak onderbelicht. En dat is niet terecht, want de levensduur van een grafisch ontwerp is in de regel maar 3 jaar. Zeker in een concurrerende omgeving wordt de levensduur van een grafisch ontwerp steeds korter.

In zo’n geval zeggen wij dat het nuttig is met een andere bril naar de website te kijken. Hoe ziet de website eruit, in vergelijking tot concurrenten? Wat voor schermen gebruiken mensen tegenwoordig? Wat is het webwinkelend publiek tegenwoordig gewend? Is het grafisch ontwerp nog afgestemd op de doelgroep? Weet u eigenlijk nog wie de doelgroep precies is? Dankzij aanpassing van de look & feel komt het vaak voor dat een bezoeker veel sneller zijn/haar weg kan vinden. Conversieoptimalisatie gaat dus verder dan alleen maar het doen van e-marketing.

Voor de onderbouwing van grafische keuzes kunnen we tegenwoordig natuurlijk gebruik maken van a/b tests of een usability onderzoek. Vooral a/b tests zijn vrij eenvoudig op te zetten en daarmee minder kostbaar dan een usability onderzoek.

Vanzelfsprekend is een investering nodig voor het verbeteren van grafisch ontwerp. Per geval zal bekeken moeten worden welke investering zinvol is. Neem anders eens contact met ons op om dit te bekijken. Samen met één van onze grafisch vormgevers kunnen we in beperkte tijd een analyse maken en verbeteringen in kaart brengen. Soms kan zelfs met enkele overzichtelijke aanpassingen al veel worden bereikt.